Irodalom - Varró Dani

2011.03.20. 22:21

 Úgy hozta a sors, hogy idén nekem is a kezembe kell vennem majd az egyik kötetét, mert ugye érettségi meg ilyenek. (Kérem megtartani a hülye kis fasz vagyok kommenteket, mert nyelvi előkészítős vagyok és így már egy évvel idősebb vagyok a fiatal kis köcsögöknél)
Ezért is akadt meg a szemem a Modoros blog egyik olvasói levelén, ami Varró Danival foglalkozik. Az írás egyszerűen csodálatos. Minden szavát ittam.

Egyébként nincs vele semmi bajom, biztos remek ember, és biztosan több rímet kreált életében mint én (még ha csak a jókat is vesszük) de akárhogy is nézem, ez a bejegyzés nagyon a helyén van. 
Idézek belőle pár sort, de a teljeset csak a Modoros blogon olvashatjátok. Have fun. A Varró Dani fanoknak meg no offense :D

Dani költészete dialogizál a teljes magyar lírai korpusszal, s nemkülönben a jelentős részben a Kosztolányi lírájában tetten érhető ludista tendenciák folytatójának tekinthető.

E véleményeknek kétségkívül igazat kell adnunk úgy szakmailag, mint emberileg, hisz’ hogy is lehetne ne szeretni egy olyan költőt, aki olyanokat ír, hogy

 „Cicamica, mit tegyek, annyira édes a mosolyod, akárcsak a kóla”,

 vagy hogy

  míg végül elvágjuk a csomót, a gordiuszit, / és adunk egymásnak egy puszit, / az indulatok minél messzebbre ragadtak, / annál nyelvesebbet és vadabbat”

 Mindezt egy olyan kötetben, aminek az a címe, hogy Szívdesszert, s melyben a versek arany betűkkel vannak nyomtatva... hát hogy is állhatnánk ellent egy ilyen irodalmi csemegének? Ezt a véleményt a kortárs irodalom számos véleményformáló vezéralakja is osztja, kijelenthetjük tehát, hogy a cukiság a magyar irodalmi életben olyan perdöntő szempontnak számít, hogy kellő következetességgel történő alkalmazása esetén egyenes út vezet a József Attila-díjhoz, és az érettségi tételekbe való bekerüléshez, tehát kvázi a halhatatlansághoz. 

Short-Cut to Ibiza

2011.03.20. 22:06

 Amikor már épp azt gondoltuk volna, hogy na kérem, akkor most itt van a tavasz, meg a jó idő, meg a szabadtéri mulatságok (lásd kertiparti), akkor ütött be a krach, és megint itt vagyunk ebben a késő őszi, elő-téli időben. Hát mi ez kérem ha nem kibaszcseszés.? 

Hála istennek van megoldás! A lenti képek arról tanúskodnak, hogy páran már birtokában vannak annak a képességnek, amit úgy hívunk: a hopportálás. Nincs más dolgunk, mint a téli, deres felületekre megfelelő nagyságú ajtókat rajzolni és mellé írni, hogy hova is vezetnek. Viszont mindenkit óva intek, figyeljen oda, mert ha elírja, akkor talán az Abszol út helyett, az Abszolútra/ba kerül. 

A képek között persze vannak más téli mókás rajzok is. Tessék nézni ;)

Eldobható e-mail cím

2011.03.20. 21:53

 Gerely hívta fel a figyelmemet eme nagyszerű dologra. Gondolom már mindenkivel előfordult, hogy elkérték a címét valahol és aztán meg csak úgy záporoztak a spamok a mappába. A másik verzió az, amikor csak egyszerűen nem akarjuk felfedni a valós, privát mail címünket és inkább használnánk valami mást, csak hogy ne találjanak meg minket akárhol.

Az ilyen eshetőségekre jön jól az MPP által kínált eldobható mail. Nincs más dolgod, mint megadni, hogy mi legyen a mail (proba@mpp.hu), hogy meddig legyen érvényes (meg is lehet hosszabbítani, ha épp úgy kell) illetve, hogy melyik mailre legyen átirányítva az esetlegesen érkező sok szemét.
Így nem kell kiadni a saját mailed és ha valami mégis jönne, akkor rögtön látod. Ha pedig kezdenek szaporodni a Spam-ek, akkor csak megsemmisíted a mail akkot.
Egyszerű és nagyszerű. Köszönjük Gerely :)

Aki kipróbálná az ide kattintson ;)

 

Botta UNO 24

2011.03.20. 21:44

 Egyelőre ez is csak koncepció, de nagyon jól néz ki. Nekem pl alapból jobban bejön, ha az egész napot látni egy óra számlapján, mert így még jobban tudatosul az emberben, hogy mennyi ideje van még valamit elvégezni.
Az óra tervezője még az egészet megspékelte azzal, hogy a nappali, illetve esti részt egy ízléses színtöréssel elválasztotta. Így azt is láthatjuk, hogy mennyi időnk van még estig, vagy legalábbis sötétedésig.
Az órát egy német dizájner álmodta meg, Klaus Botta. Az óra háza amúgy speciálisan edzett rozsdamentes acélból készülne. A németek azért tudnak valamit :)

Az új barcelonai lakásom

2011.03.20. 21:37

 Sajnos mivel a cikkhez tartozó szöveggel még a google fordító is bajosan bánt el, gondoltam elég lesz, hogy ha csak a képeket kapjátok. Azt hiszem még így is megér egy tovább gombot a dolog. Még sok sok kép, és nagy nagy álmulkodás rejtezik mögötte.
Tessék lesni ;)

Hogy bringázzunk esőben

2011.03.20. 21:32

 Én nagy bringás vagyok de néha még engem is ki lehet akasztani hülyeségekkel. Vannak olyan dolgok, amik abszolút egyértelműek és nem kell őket megmagyarázni. A hó az fehér és kész. 
Ilyen dolog például az is, hogy esőben ha nem esőkabátban megyek ki, akkor elázom. Azt hiszem az ok okozati viszony értelmében ez még lekövethető. 
Az is logikus, hogy ha esik az eső akkor olyan táskában kell tartani a kincseket, ami vízhatlan, mivel az eső folyékony halmazállapotának köszönhetően hajlamos befolyni ide-oda.

Mindezek ellenére vannak még olyanok, akiknek ez nem egyértelmű. Nekik szól a lenti videó.

Ha robban a reaktor

2011.03.20. 19:40

 A belga kormány készített a lenti kis videót. Jelen helyzetben nem annyira mondható humorosnak, de az biztos, hogy egy életre megragad a fejemben. Addic-on már felmerült a kérdés, hogy vajon itthon tudják a népek, hogy mi helyes teendő, ha ilyen van? Van otthon jód tabletta? 
És ti mit csinálnátok, ha úgy alakulna, hogy a közelben felrobbanna egy reaktor? Hova mész? Mit eszel? Mit iszol? 

Ashampoo office

2011.03.19. 19:14

 Nem szokásom ennyire kiakadni, de ma ezt is sikerült elérni. Pár hónapja még kellett valami CD/DVD író program és nagy sietségemben az Ashampoo Burning room letöltését sikerült eszközölni. Elsőre nagyon tetszett meg minden. Tényleg tök használható. 
Pár nap után azonban feldobta, hogy biza nekem lejárt a free licensz és most azonnal vegyem meg, vagy ha most megadom a mailcímem, akkor további 30 napig használhatom ingyenesen.
Magam sem értem, hogy miért, de megadtam a címem, remélve, hogy most eljő a kánaán és pucér tájkurvák nőnek majd a földből is, csak azért, mert én megadtam a mailcímem, hogy boldogok legyenek.
Ezzel ellentétben az történt, hogy nem lett jó az online regisztráció. Lényeg a lényeg, hogy megadtam a címem de a progit mégse tudtam használni. 
Nem nagyon vergődtem rajta, gyorsan szedtem le egy másikat és már ment is az égetés.

Másnap megjött az első mail az Ashampoo cégtől mindenféle kedvezményekre felhívva a figyelmem.
Először még fel se tűnt, hogy mi történik velem, csak pár nappal később. Ezek a szemetek naponta meg akarják velem vetetni ugyan azt a szar.
A legszebb az egészben, hogy napról napra jobbak az ajánlatok. A mailbombák lényege szerintem náluk az, hogy az ember már tehetetlenségében veszi meg tőlük a szoftver, vagy én nem tudom.
Mindenesetre, ha elég sokáig bírom a végén még ők fizetnek nekem.

Szóval szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy NE ADJÁTOK MEG SOHA A MAIL CÍMETEKET ILYEN CÉLRA! 

Napi okosság

2011.03.19. 19:06

 

 Mivel már régen volt zene - DeepHills-en is sajnos - ezért most kaptok egy kis klasszikust. Zárójelben megjegyezném, hogy a facebook csoportban néha teszek közzé myspace linkeket is, igényes muzsikával. Tessék figyelni.

süti beállítások módosítása