5913

2010.02.14. 17:41

Ma egy csomó mindenről gondolkoztam és igaziból elegem van elég sok mindenből - lényegében mindazond olgokból amikről elgondolkoztam.
Van egy családom, ami mindig a másikat okolja - köztük én is - de én már ki akarok szállni ebből az egészből. Anyám is bazz szidja az anyját - mamám- és mikor meg nála vagyunk akkor meg megy a nyali és akármit mond, akkor helyesel. Most ez a workshoppos dolog is: mama nagy ellenzője volt, mert ezzel nem mész semmire az életben, meg biztos a komunisták szervezik, meg mit tudom én - ilyen elbaszott echotévés indokokkal jött, meg hogy ő hallota ám a rádióban, meg nem véletlen nem támogatta ám a Borkai tavaly meg idén se.
Minden szarba a politikát látja, és már masszívan elegem van belőle, hogy akármi nem tetszik neki akkor most ez biztos fidesz ellenes és ne menjek oda. A kedvenc az továbbra is az, hogy délután 5 után ne menjek szórakozni, mert sötét van és szervkereskedelem és erről is csak a Gyurcsán meg  a Bajnai tehet, de bezzeg ha jön majd az Orbán az majd rendet tesz. Uncsi.
A másik új heppje most az hogy rájött hogy én masszívan ateista vagyok, és hogy ez micsoda dolog, és már mondta anyámnak hogy ez ellen valamit tenni kell, de gyorsan mert eltorzul  a világképem. Tudnám ajánlani mamának a Tóta W. Árpád - Isten fasza  írását. Nem tudom mit szólna hozzá :D De lehet hogy helyben meghalna szívrohamban.  Szóval ha ezentúl nem leszek vasárnap dután akkor misén vagyok.
Aztán meg itt vannak az egyéb gondjaim amiket csak privát blogra nyomok fel, mert olvassa a kedves hölgy is.

p/389339301/tumblr_kxui1pbKBj1qavkyi

via Yummie

Webart :: Vörös és fekete

2010.02.14. 12:26

Rating :: Köntörfalak

2010.02.14. 10:42

Olyan érzésem van mint a ColorStar koncert után.
A film nagyon reális volt. Előre szeretném leszögezni, hogy érdemes megnézni. Végre egy olyan magyar film, ami nem sugalja azt az "ez egy magyar film volt" hatást.
A párbeszédek a helyükön voltak, ahol a való életben csend lenne az a filmben is halgatás volt. A történet egy félresiklott életű férfiról szól, aki két gyerekkel a háta mögött még nem tudja hogy is tegyen pontot az életére. Pár év kihagyás után újra randevúra adja a fejét, bár nem tudja manapság hogy is zajlik ez. A fő karakter nem egy adonisz, nem is kell hogy az legyen - még jobban illik az egyedülálló apuka szerepébe.
Természetesen a randi alany nem igazán érzi jól magát apucival, és nem tudják hogy hova tart. Zoli (apuka) reméli hogy végre talál magának valakit, holott tudja, hogy ez a randi nem effelé tart. Eszti pedig igyekszik szabadulni a randiről. A végén mégis felhívja magához - de csak beszélgetni.
Időközben megjelenik Gábor, Eszti bátyja és egy spangli után kiderül hogy több a közös bennük mint gondolták volna...

Előre leszögezném#2 hogy a film nem egy elcsépelt történet spanglival és romantikus szálakkal: "this is not a l o v e story". Tompos Kátya feldobja a filmet és a korai eyecandy szerepe késöbb felfedi magát, és kiderül, hogy Eszti egy zavarodott lány, aki még a saját bátyját (Rába Roland) se ismeri igazán. A karakterek a helyükön vannak és a 3 helyszínből összerakott film nem kiált több után. Ebből is látszik hogy nem kell feltétlen méregdrága autó és szálló jelenet egy magyar filmbe, ahhoz hogy a nyugati színvonalat hozza.

Érdekes volt megfigyelni, hogy a szereplők viselkedése milyen jól tükrözi, hogy honnan jöttek. Zoli szolid és kimért életből jött, így a viselkedése is ezt tükrözi. Nem káromkodik, nem él a drokkal és csak üdítőt se kér, inkább csak vizet iszik.
Ezzel ellentétben Gábor és Eszti egy legénylakásban él. Moder bútorok, üvegasztal, amerikai konyha minden földi jóval - na és persze megengedhetik maguknak a drogok használatát.
Az ölötzködésükön is meg lehetett figyelni ezt: Zoli jófiús, míg Eszti és Gábor ölötzködésén meglátszik, hogy tehetősebbek.

Van nekünk trilerünk is:

Rating: 9,5/10

Mai progi

2010.02.14. 01:55

Pontosabban a tegnapi. Kell írnom vaalmit, mert pöttyet ideges vagyok. Ma rögtönzött megbezsélés után kitaláltuk, hogy megyünk Rómerbe filmezni és majd jól bemutatom egymásnak Adélt meg Bojeket, mire Bojek közölte velem hogy ők már ismerik egymást.
Amúgy a Köntörfalakat néztük, lejjebb van írás is róla, de holnap még szerintem írok még valamit. Adél megjött a film után és mivel nem akartunk a Rómerbe menni elindultunk a "Vendi"-be, de Adél inkább a Bohém tanyát javasolta. Úgy tűnt hogy nem lesz helyünk, de az egyik félreeső sarokban mégis találtunk. Elég sokat ebszélgettünk és megint sok jót hallottam. Picit mondjuk fura volt, mert én mint zöldfülű sok témához egyszerűen nem tudtam hozzászólni, úgyhogy ha valami ismerős teületre keveredtünk igyekeztem én is csatlakozni. Igaziból nem bántam hogy keveset szólta hozzá, mert közbe meg azért sok okosat hallottam és picit megint lehetet dolgokat átértékelni. Na meg Adélt még nem ismertem/ismerem annyira és ez a pár óra duma azért sokat dobott ezen.
A duma után 12 körül elindultunk hazafelé aztán végülis Adél a városháza felé vette az irányt, mi meg Bojekkel megindultunk Révfalu felé. Mikor már a híd innenső felén jártunk kiderült, hogy Bojek nem találja a mobilját. Go vissza, no para, rexona. 10 perc séta, vissza Bohémba, mibilcsörget: halk csöngés. Már néztük az embereket, hogy ki tette el, de nem volt semmi gyanús mozgás, mire észrevettük hogy a pult alatt volt. Gondolom kiesett Bojek zsebéből fizetésnél.
-szereksztve-

Comic :: Valentin nap

2010.02.14. 01:32

Cyanide and Happiness, a daily webcomic Cyanide & Happiness @ Explosm.net

Jön az új Riddic múví

2010.02.13. 13:48

Nem tudom ti mennyire vagytok képben vele, mondjuk már én se tudom hogy írtam e róla, de a lényeg az hogy nálam egy elég általános kedvenc a 22 évente sötétség és  a Riddick film. Tipikusan az a film, amit üres óráidban előkeresel és még kétszer megnézel egymás után.
Most olvastam, hogy jön az új rész. Az első kettő arról volt híres, de főleg az első, hogy viszonylag kis költésgvetésből kihoztak egy fasza B kategóriás filmet. Az effekt nem volt túl jó, a történet nem egy nagy eresztés, de a feeling megvan hozzá. Vin Disel volt Riddic aki a maga termetével és a kopasz búrájával pont alakalmas volt. Lényegében ő húzta a történetet a megszólalásaival. Tipikusan olyan arc aki ritkán szól, de akkor az üt.
Humant idézve:

A mély hangján kemény egysorosakat ereszt el folyamatosan, de úgy, hogy ha szemtől-szembe azt mondaná "kérem a tejet", te beszarnál ott helyben.
A második rész csak azoknak tetszik szerintem, akik az elsőt pozitívan fogadták. Igaziból meg is avgyok lepődve, hogy tetszett, mert én nem szeretem az ilyen sci-fi szarokat, ahol még a kávéscsésze is agyon van effektezve és egy sima beszélgetést is legalább 5 greenboxban vettek fel, de ez fasza volt.
Nem tudom miért, de nálam Disel bácsi bent van a topban, vagyis bírom - még annak ellenére hogy vannak ilyen ovóbácsis filmjei is.

Remélem fasza lesz az új film és hozza az eddigi elvárásoknak megfelelő színvonalat. Ja meg azt susogják a népek már egy ideje, hogy lesz új xXx film is (nem pornó, tripla X - Xander Cage meg ilyenek)

Comic :: Kedvenc póz

2010.02.13. 13:36

Cyanide and Happiness, a daily webcomic Cyanide & Happiness @ Explosm.net

Review :: Jedlikbál

2010.02.13. 13:17

Sajnálom hogy a napokban nem voltam olyan aktív mint szoktam, de ahogy láthattátok volt mit csinálnom.
Tegnap miután hazakeveredtem workshopról úgy 4 körül, akkor sem ált le az élet - de fura lett ez a mondat. Rögtön hívtam Nikit hogy most akkor hogy lesz az este, emrt ugye megyünk Jedlikbálba.
Hozzá kell tennem, hogy már aznap se volt kedvem menni, ez pedig estére csak fokozódott, hogy tudtam hogy az összes friss barát ott van Rómerben míg én Mr. Fasszal zenélek és figyelem hogy a népek hogy hányják tele a Jedlik tesitermét.
Nade! Ne vágjunk bele ilyen gyorsan.
Niki kb 7 felé jött asszem, szóval még volt itthon két óránk amit főleg kockaságunk továbbfejlesztésére használtunk fel - ertsd: a "Fácsén" (Facebook) farmvilleztünk, ismerősöket néztünk és Magyar Narancsos ajándékbögrék hülye szlogenjein röhögtünk.
Kb 8:30 kor nekiálltunk szedelődzködni, hogy aztán Páleszékkal találkozzunk a szökőkútnál. Közbe még Adéllal is összefutottunk - ez még inkább beárnyékolta az estet: Adél a Rómerbe ment vissza.. Fail..
A Jedlik elött már nagy sor állt és persze az összes csillagfülű juhász, kurvamenő vagyok mert pörgős övem van, és kurvasexy vagyok mert a fél picsám és csöcsöm kilóg a -10 fokba csaj ott állt már és azon vitáztak a biztonságiakkal, hogy vajon hova lehetne elrejteni a 2 literes borosüveget meg a whikyt, mert ugye azt nem lehet bevinni.
Ja és persze voltak a szokásos bliccelők is:
- Jegyed van?
- Most raktam el a zsebembe, hadd ne vegyem már elő..
- Nekem kurvamindegy de a szervezők bent ugyis elkérik..
(kis hatásszünet)
- Jaj nem találom a zsebembe se.. had menjek már be.. Tényleg van jegyem, csak elraktam, és nincs nálam pénz másikra..

Bent se volt sokkal jobb a helyzet. Sajnálom hogy ezt kell mondanom, Jedlikes létemre de nem az én világom, és valljuk be a tesiterem nem ennyi emberre van kitalálva. Nem is az alapterület mérete, hanem a közlekedők mérete nem megfelelő, példának okáért a lépcsők.. Mindegyik kb 1,2m széles és ha egy csűrhe megindul tuti hogy betelik/bedugul 2 perc alatt.
Nikivel megbeszéltük, hogy 12 kor találkozó az első emeleti büfénél, és majd meglátjuk hogy meddig maradunk. Nagyon nem tudtam mit kezdeni magammal a sok menő arc között. Hiába nem ittam semmit a tucc tucc dübörgésétől és rezonanciájától simán hányingerem volt. Próbáltam nyugis helyet keresni, ahol esetleg egy haver társaságában le lehetne űlni, de mondanom sem kell, hogy ilyen hely nem volt.
Rögtönzött megoldásként beálltam a büfébe Zsófi és Nemes mellé akiket Erika barátja, Patrik segítette ki mint külsős. Gondolom ő is úgy volt mint én. Elöször csak tébláboltam, de aztán én is belejöttem a büfézésbe és már egész jó részidők alatt sikerült 3*2dl kitöltenem 4 szer.
Hozzá kell tenni, hogy elég vicces volt mert rengeteg vicces arc jött a büféhez. A legtöbb szimplán bealapozva próbált tőlünk akármilyen a betűs piát venni (alkohol) de persze tiltott volt. Ez persze senkinek nem okozott gondot, mert aki nem alapozott az a kabátja alatt simán becsempészett akármit.
Aki még balfasz is volt mellé, attól meg elvették a tanárok.  Ricsi bácsi kurva nagyokat alakított piaelkobzásban.
A másik véglet az volt, aki már nem hogy belapozva jött, hanem konkrétan matt részegen. A lányok a belső pisi-cigi udvaron konkrétan estek keltek a latyakban - a fiúkat sem kellett félteni.
Egy srác konkrétan annyira tele volt hogy az arca zöld volt. Nem úgy értem, hogy rosszul nézett ki, hanem hogy kajakra zöld volt. Kb ilyen. Petike persze ott volt, ahol a szükség és a kék nejlon zsákkal felszerelt kukájával meghánytatta azokat, akiknek szüksége volt rá. :D Ja és volt gyengélkedő is, ismertebb nevén a hánytató szoba, ahol vödrökkel felvértezve várták a mattos bulizókat.

A buli 11 körül pihent meg egy kicsit, gondolom azok miatt akik áltlaános iskolások voltak még és utsó buszal menni kellett, mert lőtték a pizsit. Elé vicces volt ilyen embereket gyerekeket látni  mintáraborotvált fejükkel és a legújabb retró farmerjükkel  - na és persze a konzerv cipő sem hiányozhatott, met ugye nyári időben az a legjobb.

Én nem sokat hallottam a zenéből - ez volt ugye a cél - de a népek azt mondták, akik jöttek a büfébe, hogy a Kuki bácsi nem nagyon "csapatta", mert a Danceland Team simán alázta őt.

Láttuk az igazgatót, ami kurvameglepő volt na. A sok félrészeg támolygó díszbuzi között megjelent egy öltönyös, köpcös alak és becsmérlően tekintett mindnekire. Elég vicces volt. Szerinem nekem még örült is a sok ember között mert rajtam kultúra nyomait lehetett fellelni - ing, nyakkendő, nem converse.

Kb fél egykor léptünk le, de akkor még nagyban zajlott a buli. Elvileg 1 kor volt kapuzárta, de nem nagyon látszott a népen, hogy fél óra múva menne.
Örültem hogy hazaértem. Tényleg. Nem az én világom na. Ez most megint egy elég szubjektív vélemény lett, de aki tud bármi pozitívat felhozni azon kívül hogy jó hely volt a részegedésre és a részegeken röhögésre az bátran írja.

szólhatna a dal. A mai workshop elég érdekes volt, már csak azért is mert a nép fele egész egyszerűen nem jött el. Semmi baj, betudtuk annak, hogy biztosan a nagy havazás miatt nem tudtak bejönni, de aztán kaptunk belső infókat miszerint más bejárók meg be tudtak jönni..
Aztán aki bejött az meg féluton lelépett. Na nem baj. A dolog mondjuk ma akciódúsabban telt mint tegnap, még annak ellenére is, hogy harmad annyian voltunk. Ma kezdett csak igazán újságíróssá válni a dolog, mert ma már helyszínre mentünk és nem csak olyan idiótaságokra próbáltuk rávenni az embereket mint mondjuk hóangyal készítése, hanem riportot is készítettünk. Természetesen rögtön szembesültünk vele, amit a médiában mindig látni, hogy senki nem akar nyilatkozni. Pedig mi igazán hétköznapi dolgokat akartunk megkérdezni, pl hogy van e fennakadás a buszközlekedésben, de hiába kédeztünk 3 embert, mindenki átirányított minket. A poszt végén majd dobálózok linkekkel is.
Megismerkedtem ma egy csomó illusztris személyel is, többek között Koch Barnabással, aki a Civilek a Rómerét kezdeményezés fő vezetője. Elmondta nekünk hogy milyen volt több héten keresztül mindig interjúalanynak lenni, és hogy hol is tart a program. Hallottunk pár belső infót is és elmondta, hogy a CaR nem csak eddig működött, terveznek továbbra is Rómer napokat, de ez még csak gondolat szinten mozog, a konkrét megvalósítás várat magára. Izgatottan várjuk!
Tartott nekünk előadást Pintér Bence is a jó publicisztikáról, ami nagyon jó volt. Egy trash-prezentációval készült, szóval volt min szórakozni. Természetesen a prezentáció témája is lekötött minket és hozott mellé egy csomó újságot is, főleg szegedi diákújságokat, mint pl a Hökkentő, de volt mindenhonnan. Megmutatta hogy szerinte mi a jó és mi a nemjó, mi pedig szivacsként szívtuk magunkba.
Ma megismerkedtem a Rómer veetőjével is, igaz csak futólag. Elhatároztam, pontosabban Martin elhatározta hogy az alterblora fog kirakni Rómeres bannert, most meg én is elhatároztam, szóval lesz reklám a Rómernek. Remélem ezzel is segítünk egy picit.
Holnap már nem lesz workshop, mert egyszerűen minden nap egyre kevesebben leszünk. Könnyes búcsút vettünk egymástól és persze mindenkit bejelöltünk facebookon. Vandát még nem :| Megyek is még mielött elfelejtem.
Ja meg itt vannak a linkek:
Alterblog.hu - itt kint van pár a mi alkotásaink közül is.
Workshop blog - itt meg csak a mienk van.

süti beállítások módosítása