Családi idill - Magyar morál

2010.12.05. 21:04

 Most értünk haza egy nagy családi vacsoráról/összejövetelről. Elég érdekes volt. A fő probléma mindig az, ha a nagybátyámékhoz megyünk, hogy ők a jobb család. Náluk minden jól megy, jó munkájuk van, szeretik egymást, a gyerekek okosak, és minden úgy történik ahogy annak történnie kell.
Anyám meg persze utálja ezt, mert nálunk meg semmi nem úgy van, ahogy kéne, és kurvára böki a csőrét, hogy a testvérének bejött az élet neki meg nem. Mindig próbál felvágni valamivel, de persze ez soha sehova nem vezet.
A lényeg nem is ez, hanem az hogy ma azért mentünk át, mert a nagynénémnek - Barbinak - és a két kis gyerkőcnek névnapja volt, és hát most volt egybe megtartva az egész.
Barbiék külön meglepetést is tartogattak. Egyszer csak fel kellett öltözni és le kellett menni egy szintet. Mint kiderült megvették az egyel lejjebbi lakást mert az nagyobb volt, és így lehet külön szobája a gyerkőcöknek. 
Természetesen a lakás gyönyörű és a legújabb és legszebb dolgokkal van felszerelve. Öröm volt látni, ahogy körbevezeti a rokonokat és újságolják, hogy már csak két hét és költöznek. A gyerekek is mutogatták, hogy kinek melyik lesz a szobája és még minimaxot is néztünk az új tévén. 

Aztán ahogy elindultunk tőlük, megindult a furakodás, a bezzeg ők milyen jól élnek, meg "nem is megy olyan rosszul a bolt". Igaziból nem értem, hogy miért fáj az nekünk, hogy nekik most jó. Persze nekem is böki a csőrömet, de nem azért mert a galád családnak jól megy, hanem mert tudom, hogy ezt bárki elérhetné.
Nálunk persze nem ez van, hanem a "bezzeg nekik", őket mindig meghívja a mama vasárnap ebédre.. Biztosan azért vettek egy másik házat, mert a mama ingyen vendégül látja őket ebédre nem? 
Szánalmas ez az egész és valahol rohadt undorítónak találom, hogy ilyenek vagyunk. Mert ilyenek vagyunk. Az nem számít hogy nekik jó. Ha nekünk nem jó, akkor rohadjanak meg ők is. 

Én nagyon örülök, hogy nekik ilyen jól megy, és tényleg egy középosztálybeli szintet tudnak tartani és fejlődnek valahova. Nekem csak egy bajom van. Látom hogy a mi családunk kurvára nem tart sehova. És ez így is lesz egy darabig. Sajna ez a helyzet. Nálunk olyan apró dolgok is problémát okoznak, mint a rend. Anyu gyakorlatilag több éve ígéri, hogy rend lesz. De most megmondtam neki, hogy ha nem lesz rend kiszórok mindent az ablakon. 
Szóval aki dec. 23-án egy kis testmozgásra vágyik, azt szeretettel várom egy kis kacatszórásra/vásárlásra. 300Ft/kg. 

Nyali-fali

2010.12.04. 17:59

 

Napi okosság

2010.12.04. 17:46

 Nem is biztos hogy ez tok, inkább csak egy védő hátlap, de az biztos, hogy nagyon jól néznek ki. A többi fém illetve műanyag hátlappal ellentétben ennek kellemes, meleg tapintása van. Azt mondjuk nem tudom, hogy mennyire kényes. Tuti agyvérzést kapnék, ha letenném egy bárpultra és sörfoltos lenne a fa minta. (Más dolog hogy itthon nem merjük kiadni a kezünkből, mert lába kél..)
Akinek megjött a kedve hozzá, az itt tudakozhat még róla.

Szappan csomagolás vidáman

2010.12.04. 17:32

Semmit nem tudunk róla, de jól néz ki.

Stella karácsonyi reklám

2010.12.04. 17:25

Comenius finished

2010.12.04. 17:23

 Tegnap véget ért a comenius program az idei évre. Elég jó volt ez a hét, de nagyon hamar elment. Az olasz mintha tovább tartott volna. 
A banda elég jó volt, de talán nem volt annyira belsőséges, mint az olasz találkozó. Ott egy-egy emberrel is jóba voltunk, itt viszont ez hiányzott. Itt inkább egy egységes hangulat volt mindenkivel.
A tanárok jófejek volta. Ticiana nagyon arc volt. Az olasz vér megmutatkozott rendesen.

Igaziból kár hogy vége. Nem nagyon tudok mit mondani. Az egyetlen dolog ami vigasztal, hogy májusban megyünk Sindelfingenbe.


View Larger Map

Szandika

2010.12.02. 20:05

 Csak erős idegzetűeknek és abszolút higgadt embereknek. Aki valami rosszat csinált, az is büntetheti magát vele.

süti beállítások módosítása