Internet Explorer FAIL!

2010.07.18. 23:47

 A blog alakítása során sok dolog derült ki, pl az is, hogy az explorer egy fos. Röviden így tudnám jellemezni a poszt tartalmát. 
Az alapvető baj az, hogy ők - microsoft - mindig kitalálnak valami újat, ami szerintük sokkal jobb, mint az összes konkurens cég termékének a megoldása. Ez abban merül ki, hogy egy sima szöveg megformázásához, vagy dolog formázásához - pl az árnyék ami itt is van blogon - ahhoz a mozilla, a chrome, az opera, és igaziból minden más böngésző simán egy shadow taget használ, ellentétben a internet explorerrel szemben. Sőt mit több az explorerben kícánt megjelenítéshez két kód kell. Egy a 6.0-nál régebbi verziókhoz, egy pedig az újabbakhoz - hozzá kell tennem, hogy a dolgok felét az újak sem jelenítik meg..

Tehát végső soron a lényeg: ahhoz hogy minden böngészőben megjelenjen úgy a blog ahogy kell, ahhoz külön meg kell irni minden böngészőhöz a kódot ami a blogot formázza (CSS). Ez tök egyszerű lenne, ha lenne egy szájba krt szabvány, de nincs..
De ez a kisebbik gond. A nagyobbik az, hogy az explorer tök máshogy fogalmazza meg a kódban hogy mit kell megjeleníteni.

Maradjunk az árnyékos példánál:
a normális böngészőkben: x y z #num
explorer: u #num

A jelmagyarázat: 
x - x tengelytől szmított távolság
y - y tengelytől szmított távolság
z - árnyék finomsága
#num - szín hex kódja
u - árnyék x=y irányban

Ero az explorer nem is tudja az összes dolgot megjeleníteni, ami egynormális árnyékhoz kell. És igaziból semmi mást sem. A hover (egér fölötte van) parancstól fagy és úgymarad, és nem reagál, az animációtól vége van, a lekerekített széleket hírből sem ismeri, ésígy tovább, és így tovább..

A konklúzió:

NE HASZNÁLJ EXPLORERT!

Szerző: weinie4

4 komment

Címkék: blog gadget balhé

 Egy elég elmebeteg szám, de nem kell megijedni, legalább 1 percig hallgassátok ;)

Zene ispirált borítók

2010.07.18. 22:46

 Mindig is szerettem a minimal designos, egyszerű, de nagyszerű dolgokat. Sokkal jobban bejönnek a sima, színes, akár csak pár színes csíkos borítók, mint a csicsás, ahogy PS-elt arcokkal tele lévő kramancok. Ilyen borítókat találtam ma. Tovább után még ;)

Aki még vevő ilyenekre az lesse meg a designer, Flickr profilját a friss képekért. Vannak még finomságok ;)

 Nagyon ritkán lehet olyan videót találni/látni neten, ami igényesen van összerakva, jó a kompozició, a beállítások a vágás stb. De én ehhez nem értek, majd Vanda mesél nekünk erről - remélem. Mindenesetre itt egy nagyszerű videó. Tessék nézni, nem csak fiúknak ;)

via CYD

Szerző: weinie4

Szólj hozzá!

Címkék: video vimeo

Despicable Me Trailer

2010.07.18. 21:45

Csepel újra!

2010.07.18. 21:34

 Megdöbbentő vagy érdekes nem is tudom, a lényeg hogy mostanában egyre több régi, hagyományos magyar márka jön vissza - aminek ugye csak örülni lehet. Legutóbb, amire felfigyeltem, azok talán a Pannónia motorok voltak, de most itt vannak újra a Csepel Bringák is.

Korábban Schwinn-Csepel néven mentek a bringák, de az idei Bike Expo-n bemutatkozott önálló márkaként a Csepel is. Az első bringák elég erősek lettek és most már egy limitált szérián dolgozik a banda.

Engem nagy boldogsággal tölt el, hogy végre magyar márkák is jelennek meg, főleg hogy minőségi termékekkel, amiknek a világpiacon is van helyük -  és nevük is. Van még egy másik ismert bringa márkánk is a Magellan. Talán pár éve volt nekik igazán nagy sikerük, de a mai napig viszik őket, mint a cukrot - főleg azért mert olcsó és elég jó minőségű.
Ha minden jól megy akkor az új Csepel bringák évente egy új, frissített bringával jelentkeznek majd. Képek a tovább után.

via Mash

Kerti parti értékelő

2010.07.18. 20:55

 Hát aki nem jött, az se hagyott ki semmit, mert nem volt az a tipikus nagy parti. A banda nagyrésze el sem jött - vagy mert nem értek rá, vagy mert újak voltak - de ez nem változtat azon a tényen, hogy nagyon sokan azt sem mondták hogy fapapucs.
A 18:00-ás kezdés gyakorlatilag elmaradt. Páran idejöttek előbb, hogy segítsenek, nekik nagyon köszönöm, hogy jöttek  - páran viszont később jöttek, vagy nem is jöttek, mint azt írtam. 
A kaja amúgy kb 8 kor indult neki útjának sé elég jól is haladt. A népek azt mondták finom volt, de az igazat megvallva én nem nagyon kóstólgattam. Csak ma reggel félkómásan és nem volt rossz, de egy kis fűszer azért még elfért volna benne.

Judit és Andi is nagyon kitettek magukért. Judit az egész szervezésben is aktív volt és az anyagi oldalt is erősítette - jobban mint én. 
Andi pedig végig segített Juditnak a konyhában sütni, főzni, szóval Andinak is jár a pirospont ;)
Gergő pedig végig támogatta őket, szóval a lángos és a pogácsa mellett az ő nevét is meg kell említeni.

Az mondjuk konkrétan szarul esett - vagy inkább csak elszomorított -  hogy az imprós banda nem jelent meg. Nyilván nem kellett volna midnenkinek itt lennie harci díszben, de tök jó lett volna velük egy közös móka. Mádodszor még hívják az ember, hamradszorra már nem..

Aki itt volt, az talán jól érezte magát. volt ping pong, meg dumaparti is. Zenét én csináltam, szóval azt mindenki utálta, de én büszke voltam magamra.

A banda nagyrésze 11 kor lelépett - át bridgebe - de mi csak 12 kor mentünk utánnuk. A bridge rendben volt - bár én a szombati bulikat annyira nem csípem, mert kevés a rock és sok a "klasszikus", de a banda azért rendben volt. Judit jól "elvolt" és Nikiéket sem kellett félteni. Bár a kocka búra gyereknél egy darabig néztem, hogy most mi lesz.. :S De aztán sikerült kimenteni Nikit tűz adással.

Bojkit vártuk még sokáig, de csak nem jött, csak nem jött, aztán egyszer csak megjelent a bridgeben 5 órányi vezetés után - amit nagyra értékelek. Jó volt látni. Picit dumáltam is vele. Ő Erdélyből jött, szóval biztos fáradt volt. Nem is maradt sokáig, mondjuk a buli se volt akkora nagy, hogy nagyon érdemes lett volna ottmaradni.

Mi kb 3 fele jöttünk el, Judit ott maradt még kalandozni, de 5 körül ő is jött. Az albiban aludtunk lent urali körülmények között, de jó volt. Mindenki eldőlt mint  a tápos zsák. Geryék viszont sokáig trécsletek a szomszéd szobában - azt várva hogy mikor lesz "huppogás", de nekünk csak aludni volt energiánk.

Összegezve: volt már jobb is. Azt bánom hogy elég sokan basztak az egészre és inkább csak bejöttek jobb dolguk híján, mint hogy csináljanak valamit. De hála istennek sokan nagyon jól érezték magukat ;)

Kerti parti rulz!

2010.07.17. 14:24

 Már lent vagyok az udvaron, már minden a helyén, már minden tiszta és egy lábas fedeléből már csináltam parabola antennát a wifi antennához, hogy jobb legyen a jel. A hatás tökéletes.

A kajához is össze vannak már vágva a cuccok, már bent pihennek a hűtőben. pár elöbb jönnek, őket amjd rábírom egy kis segédkezésre. 
Az albérlet elvielg már üres, de az ágyak még nincsenek a helyükön, szóval azt majd Geryvel orvosoljuk ;)
Niki és Ági is elöbb jönnek, őket meg szerintem majd Judit befogja egy kis pogácsa dagasztásra - mivel hogy ő nem tud gyúrni.

A live update majd ide jön, képekkel, kommentekkel, stb.. Tessék követni.

15:16 - vége a bemelegítő ping-pongnak. Hamarosan jönnek a csajok ;)

16:25 - Andrea fürdőruhában érkezik! Hova lett az erkölcs a világból?! (kép tovább után)

Blog update x.2

2010.07.17. 01:10

 Meggondoltam magam, mégis lesz háttér! Nesztek! Remélem tetszik, mert ha nem akkor is ez marad!

Szerző: weinie4

Szólj hozzá!

Címkék: blog

Meleg van he!

2010.07.17. 00:26

 Azt hiszem az utóbbi napokban elértünk arra a pontra, hogy már nem beszélhetünk higiéniai fürdésről, mivel az teljesen értelmét vesztette azok után, hogy 30 percel fürdés után már tocsogsz a saját levedben. Már csak kényelmi fürdés van, ami azért kell, hogy bele ne ragadj a székbe/ágyba/ruhába.
Én gyakorlatilag itthon egyszál boxerben közlekedek, de így sem nagyon menekülök a saját szagom elől. Mert hogy van. Aki mást  állít magáról az elmúlt egy hétben az hazudik! A poló is fogyó eszköz, mivel gyakorlatilag 20 percenként cserélni kellene, ahhoz hogy ne nedvesedjen át..

Azt szokták csinálni az okosak, hogy nyáron csak egy huzatban alszanak takaró helyett. Hát elmondom nektek, hogy tök fölösleg! Ha egyszál pöcsben aludnék, akkor is reggelre az ágyhoz ragadnék - nék, mert itthon van nővérem és hát mégse alszok egyszál faszban - de erről már korábban meséltem, hogy miért is nem jó az.

A haj kérdés is érdekes. Izzadunk, meg izzadunk, meg összeáll, meg göndörödik, de olyan ütemben, amit eddig még nem is láttam. Az én hajam göndör, de ilyen göndörödési állandót még én sem láttam. Nagyon durva. 10 perc a napon és a szög egyenes haj gyakorlatilag 1cm átmérőjű fürtökké alakul. Az első 1-2 napban még lázadtam ellene, hogy nem baj, majd én jól kivasalom, és jól beszárítom és majd jól nyomok rá lakkot és akkor jó lesz. Hát a hajam a lakkal együtt göndörödött be, és az izzadságtól felengedett a lakk és utána meg göndören kötött meg. Ezt neked modern "és a taft még mindig tart" hatás. Reklámfogás! Pedig egy darabig tényleg hittem hogy működhet.

Egyébként újfajta étrendem van. Nem diéta vagy ilyesmi.. Egész egyszerűen átálltam szotyira, iceteára - kizárólag tesco-s - és nutellára. Ja és komoly edzésbe kezdtem közben. Naponta legalább 30 huzódzkodást megcsinálok. Van amikor 2 részletben, de van amikor 10. Erről nem nyilatkozom.

Hirtelen ennyi a történés. Hűsítőnek egy csajos kép.

süti beállítások módosítása