Szálljunk a magasba!

2010.06.27. 09:55

 A srác fogott néhűny hungarocell lapot, kis szigetelőszalagot, meg egy bazi nagy "lufit" két fényképezővel és felküldte, hogy fényképezze a földet :D Kurva menő :)

via Yummie

Fürgediák hírlevél

2010.06.26. 22:27

 Ma reggel jött a mail a nagyszerű és utánozhatatlan Fürgediáktól, hogy milyen aktuális ajánlataik vannak. Azt hittem felrobbanok bazmeg! Március vége óta be vagyok regisztrálva több diákmunkát közvetítő cégnél, így például a Fürgediáknál is. Jelentkeztem egy csomó melóra náluk is, de basztak visszaírni. Még csak azt se mondták hogy fapapucs - azt meg főleg nem, hogy "bocsi, nincs meló..". A legviccesebb az, hogy miközben nincs meló a hírlevél az meg jön azokról az állásokról, amiket én is megjelelöltem. Akkor hogy is van ez..?

Azt meg nem hiszem el, hogy nem lehet küldeni egy kib. mailt, hogy bocs, még nincs melónk, majd lesz, vagy valami. Semmi gond. 

Kicsit megint elkapott a hév. 
Mostában észrevettem, hogy apró dolgokon fel tudom húzni magam. Majd kinövöm.

@#30

2010.06.26. 22:19

 Azt hiszem most értem el a nyári alaphangulatot. Már nem sietek sehova, napi 10-12 órát alszom (őszintén megvallva, van amikor 16-18-at), sorozatot nézek, a kertben hesszelek - már ha nem esznek meg a szunyogok, és szar tesco-s iceteán élek.
Igaziból büszke vagyok a teljesítményemre. Van amikor egész nap egyszál alsógatyában vagyok, mert ki se megyek a lakásból és hát minek öltözzek fel..? A legnagyobb problémám az, hogy mikor etessem meg a halakat, illetve hogy mikor egyek.

Ma hazajött Judit is. Már elég régen találkoztunk, szóval most nagyon örülök, hogy itthon van. Hétfőn és kedden pedig megyek Balatonra a barátnőmmel vitorlázni. Azt hiszem nem is kell több így hirtelen.
Azért pár zöldhasú meg egy saját mustang még elférne a garázsban, de nem vagyok telhetetlen.

U2 - Beautiful Day

Életem értelmei

2010.06.26. 22:11

 "Jaj, had álljak oda mellé.. fényképezz le vele."

Comic :: Waldo prank!

2010.06.26. 12:00

Cyanide and Happiness, a daily webcomic
Cyanide & Happiness @ Explosm.net

Szerző: weinie4

Szólj hozzá!

Címkék: comic

Vámpírok & Zombik

2010.06.26. 11:58

 Gondolkoztatok már azon, hogy  miért alakultak ki a félelmeink.? Vagy nem is egészen félelmek, hanem inkább abszurd világ vége feltételezések.
A tegnapi film kapcsán jutott eszembe a zombi elmélet is. Miből gondolná akárki is, hogy egyszer lesz olyan emberi mutáció, ami miatt kihal az emberiség. És egyáltalán miért butulna le az ember? Mi okozna olyan agyi tevékenységet, ami csak a motorikus funkciókat vezérli..?

Az egész dolognak a gyökere talán abban leledzik, hogy tudat alatt az ember retteg attól, hogy buta lesz. Nyilván aki már az, annak nincs mitől félnie :D , de vagyunk néhányan, akik azért trtunk attól, hogy ostobák leszünk.
És persze ott van az is, hogy talán az a legfélelmetesebb ha a saját fajtársunk fel fel minket. 

Az eredeti ötlet, vagy elv az afro-karib vudu hitből ered, miszerint a sámánok keltik életre a holtakat, hogy nekik dolgozzanak. Vannak utalások egyiptomi kultúrákból is, de abban egyetérthetünk, hogy a moder zombi-kultusz nagyon messze van ezektől a vallásoktól/felfogásoktól.
A moder értelemben vett zombik elsőként Az élőhalottak éjszakája 1968-as filmben jelentek meg. Ez képezi a modern "együk meg az embereket" filmek alapját. Itt jelent meg először az érzelem mentes, ember húsra vágyakozó emberszabású.

A másik szál, ami talán ide köthető azok a vámpírok. A vámpíroktól talán nem is félnek az emberek annyira, vagy legalábbis nem annyira ilyesztő az örök élet tudata a félig megevett rothadó zombiléttel szemben. A vámpír kultusz is igen régre nyúlik vissza.

A vámpír szó eredete sem köztudott, mivel sokan a vérszívással kötik közvetlenül össze. Az eredeti jelentése azonban energia szerzés. Ennek több féle formája is lehet, az egyik például a vérszívás.
Maga a vámpír szó nem túl régi, de a szokás nagyon régre tekint vissza. Nagyon sok kultúrában megfigyelhető a vámpírizmus megjelenése. Egyiptomban még vámpír istenek és istennők is voltak.

Ezek voltak a hagyományos értelemben vett vámpírok. A mai értelemben véve a vámpír szó is módosult. A mai filmek többsége a vámpírok ilyesztő tulajdonságait veszi alapul, történetesen azokat, amitől félnek az emberek. Ilyen például a lassú öregedés, a gyorsabb gyógyulás és a vérszomj.
A hiedelmek szerint a vámpírok nem szeretik a napfényt, a fokhagymát, a szentelt dolgokat, illetve az ezüstöt.
Ez persze csak a modern mítosz aka urban legend. A valóságban is voltak beteges figurák, akik vért ittak unalmas perceikben így pl Nosferatu, vagy Drakula, de pl. Drakuláról is tudni lehet, hogy leginkább a szadista hajlamairól volt híres, és nem feltétlen a vérivásról.

Visszatérve picit az alap gondolat menetre. Vajon miből fejlődtek ki ezek az elképzelések.? Ezek a feltételezések pont olyan irreálissak, mint az időutazás. Fixen tudjuk, hogy lehetetlen, mégis állandó illuziókba esünk, hogy megvalósítható lesz.
Én már megegyeztem magammal, hogy ha egyszer lesz időgép, akkor ma reggel 9-kor én fogom saját magam felkelteni, de nem én voltam, szóval az én időmben már biztosan nem lesz időgép.. :D

Resident Evil 2

2010.06.25. 21:27

 Gondolván, hogy hamarosan jön majd a negyedik rész, ma nekiálltam a resident evil sorozatnak. Az első rész is tartalmazott érdekes dolgokat - mint pl a vége felé a böszme szörny - de a második rész az abszolút győztes úgy érzem.

Az még hagyján, hogy van egy kegyetlen szar történet a második részhez, mert ilyenből is láttunk már jó filmet, de az, hogy egy viszonylag nagy költségvetésű filmet így elbaszni.. na az már sok.
Nem elég az hogy az alapból is hihetetlen szereplőket még jobban macho szerepbe állítják, de úgy telepakolták fotosoppal, hogy a film jeleneteinek legalább a fele greenbox, az tuti.
Milla Jovovich előlépett a legdögösebb leszámológépnek, miközben a másik dögös csaj is besegít neki.

Ezek után azt hiszem nem kell több indokot felsorolnom, hogy miért utáltam meg nagyon ezt a filmet. Hatásvadász szemét.
Azon csodálkozom egyedül, hogy imdb 5 fölötti pontot kapott.

A film egyébként a tipikus szó megtestesítője. Van benne sexy főszereplő, van benne macho kommandós, van benne szerelmi szál, aranyos kislány, akire vigyázni kell, CGI effektek a plafonig, zombik, mezítelen cicik, filmsztár aka Milla, és olyan részek, amik már bizonyítottak az első részben: zombi kutyákat szétrúgó sexy csajok.

Nem is tudom tovább írni. Nagyon elkapott az ideg. Ki is dobom a lemezt!

Rating: -10/10

Keresd a hibát!

2010.06.25. 20:08


süti beállítások módosítása