iPhone és T - mobile

2010.06.07. 22:48

 Ma került bemutatásra az új iPhone 4.0. Egészen pontosan az iPhone 4, mert hogy most már ez a neve. Nem csak ez az egyetlen névváltozás, az os neve is iOS lett. Én mondjuk kezdem picit nevetségesnek találni, hogy mindennek úgy adnak nevet, hogy a funkció elé odatesznek egy i betüt. A készülékeket még csak csak értem, de a többi szoftver szerintem már túlzás. És most tényleg nem az irigység beszél belőlem.

Az új szoftver mellé külön újdonság, hogy a nagy facebookosok is függők legyenek: VAN FARMVILLE IPHONERA! A zynga, a farmville fejlesztője, gondolt egyet és szövetkezett Steve bácsiékkal. Szóval ezentúl lehet iPhone-on is aratni.

A telefon kinézetét illetően nem volt nagy meglepődés, mivel az utóbbi hónapokban szinte hetente találtak egy véletlenül elhagyott mobilt. Ez elég fura volt ugyan, mivel az apple arról híres, hogy teljes titokban képes a bemutatásig tartani a cuccokat. Ezzel szemben most teljesen kicsúszott a kezük közül a dolog. 
Mások úgy indokolták, hogy politikát váltottak és ez egy célzott terv volt a szivárogtatásra. Ezt már sohasem tudjuk meg, de véleményem szerint jobb lett volna, ha semmit nem tudunk róla.
Pár infót azért azoknak, akik nincsenek live updateben a történésekről. A telefon designt váltott, aminek ki örül, ki nem. Ízlések és pofonok. Nekem személy szerint jobban bejön a kocka design, de az biztos, hogy ez semmilyen szinten nem illik bele a többi cucc designjába..
A hátlap meglepő módon üvegből készült, ami biztos hogy kurva menő, a kérdés már csak az, hogy mennyire lesz strapabíró. Nyilván gondoltak erre, és az üveg alatt rejlik valami titán borítás vagy nem tudom, de remélem hogy ez is meg van oldva. Mondjuk az iPhone tulajdonosok így is a szemük fényének tekintik a telefonjukat, így nem hiszem hogy baj lenne ebből.
Az előlapra is került egy kamera, hogy lehessen video-telefonálni, illetve a korábbi "gyengébb" minőségű kamerát is lecserélték egy 5MP-es kamerára. Ezt amúgy nem tudom hogy hozták össze, hogy ennyi cuccot belepréseltek, mert amúgy a piacon kapható legvékonyabb okostelefon. A sok tuning mellett kapott egy új giroszkópot is, ami a játékélényt hivatott javítani.

A játékélményt és igaziból minden mást is, amit az ember a telefonon csinál nagyban javítja az eddig példátlan pixelsürűségű kijelző, ami 960x640 pixel felbontásű. Ez nem is lenne akkora durranás, ha nem csak 3,5' lenne a kijelző. Steve azt mondta, hogy ha közvetlen közelről kacsintunk rá, akkor se fogjuk látni a piceleket. Így legyen..
A telefonba amúgy újfajta SIM kártya kell, csak úgy mint a korábban bemutatott iPadbe. Az új Micro SIM jóval kisebb. Erre főleg a hely miatt van szükség. Steve nagyobb akksit akart, hát lett. A régi SIM viszont ugrott.. Így a telefon 7 óra dumálást bír, 10 óra wifit, 6 óra 3G-t, és 10 óra zenehallgatást. Ez így mondjuk nekem elég kevésnek tűnik más telefonokhoz képest. Tudom, hogy ez mindent tud, de egy (két) napi telózás azért ne meríse már le. Inkább ne lenne a legvékonyabb teló, de bírja egy hétig.

A telefon még nem tudni mikortól lesz kapható itthon, de kint 199 illetve 299 dollárba kerül majd. Ezért cserébe 16 és 32 GB-os kapacitást kapunk. 

Itthon valószínűleg a T-mobile fogja forgalmazni, csak úgy mint eddig az iPhoneokat. Egyelőre csak náluk kapható a Micro SIM is, amit továbbra is csak előrendeléssel lehet megvásárolni - ami érthető is, mert egyelőre csak az iPad és az új iPhone használja.

Ma amúgy felkeveredtem a honlapjukra és megdöbbenve tapasztaltam, hogy mennyi mindenre jó a T-mobile honlapja. Ha beregisztrálunk - ingyen - akkor live követhetjük, hogy épp hogy áll a számlánk, illetve live regisztrálhatunk be, illetve mondhatunk le szolgáltatásokat. A roaming díjjainkat is követhetjük, illetve megnézhetjük hogy netezés közben hány ezer forintot költöttünk már el arra, hogy pornót néztünk.

Ez csak ilyen lábjegyzet volt. Már ennyi az apple cuccokból. Nekem kéne. Ha addig megnyerem a lottót, vagy valaki más, akkor vegyen már egyet nekem..

Szerző: weinie4

1 komment

Címkék: gadget system

 Az első trailer a filmről, szóval izgulni ám! 

Weave Type

2010.06.07. 21:56

 Mostanában - a lófaszt! már régóta.. - elég sok blogot olvasok, ami azzal jár, hogy rengeteg dolog a kezem közé akad. Ilyen volt ma is pl. ez a menő font. Aki nem tudná miről van szó - mert ugye van olyan is, aki nem tudja, ki az a Mel Gibson - annak most mondom, hogy a font az a karakterkészlet, amit az operációs rendszer használ. Ergó ha elég tökös vagy és be tudod rakni a rendszerbe (ctrl+c, ctrl+v) akkor lehetnek akár ilyen menő betüjeid is a windowson belül.
Szóval a mai design téma nem más, mint egy menő kézzel készült font. A készítője elég elborult agyú lehetett, hogy megcsinált ennyi betűt. Aki ismeri a technikát, azt tudhatja, hogy nem 2 perc előkészíteni és megcsinálni egy ilyen fajta alkotást. Főleg hogy itt nem is egyről van szó, hanem egy egész abc-ről. 

A tovább után még menő közeli képek..

Szerző: weinie4

1 komment

Címkék: design webart

 Azt hiszem a videó magáért beszél.

Új menő design Tumblr-ön!

2010.06.07. 21:19

 A napokban ugyan nem voltam túl up to date itt neten, de ma felfedeztem, hogy a legkedvencebb blog szolgáltatónk, a Tumblr új design kapott. Elsőre nem sok minden tűnik fel - főleg annak aki nem ismeri az admin felületet - de a fekete design sokkal teccetősebb, mint a korábbi "buzikék". 
A tumblrity ugyan hiányzik a népnek, de mostanában sok fejlesztés történt. Aki nem ismerné a Tumblr-t, annak el kell mesélnem, hogy a legfőbb erénye az hogy rendkívül egyszerűen kezelhető. Nincs sok beállítás a posztokkal kapcsolatban, csak - ahogy a képen látszik is - azt kell kiválasztani, hogy a kontent milyen legyen. Innentől kezdve mi sem egyszerűbb.. 

Ezért is csináltam egy sokadik blogot. Itt ugyan az admin felület látszik, de a képekről talán látszik, hogy a blog témája nem más, mint a sorozatok. Egyelőre leginkább a lost, mivel most nincs se house, se dexter. Én meg mást nem nagyon nézek. 
Ez nem a megszokott weinie féle blog. Ezt nem csak én szeretném csinálni. Az új blog oldalsávjában - katt a képre - a leírásból ki is derül, hogy a Ti segítségetekre vágyom. A léyneg az lenne, hogy ha van valmi menő idézeted, vagy videód, ami a sorozat egyik jelenzős mozzanata, akkor nincs más dolgod, mint elküldeni a sqdatabase kukac gmail pont com mailcímre és várni, hogy kitegyem. Erre azért van szükség, mert valamennyire azért szűrni akarom a posztokat és ha valaki random puncikat és kukikat küldene be, azt nem nagyon honorálnám..

Szóval kalandra fel! Küldjétek a menő quotokat és hireszteljétek a népnek, hogy most már van ilyen is. Az idézetek jöhetnek akármilyen sorozatból.
Szóval katt a képre, és nyomassátok! 

Erdély elötti hajtás

2010.06.07. 20:59

 Akinek még nem mondtam volna, annak most mondom, hogy holnap megyek erdélybe. A dolog elég jó lesz, már nagyon várom. Ez mondjuk elég kontrasztban van azzal, hogy ma suli után döbbentem rá, hogy én holnap este megyek erdélybe!
Szóval most már azért van egy kis hajrá. Ma még gyorsan kimostam azokat a cuccaimat, amiket el akarok vinni, meg nagyjából összrendezem a fejemben, hogy miket akarok vinni, hogy holnap tiszta fejjel pakoljak be.
Az olaszországi lsita még megvan, hogy akkor miket vittem, szóval azon a listán még finomítok picit és jó is lesz.

Holnap még váltok pénzt, meg feltöltöm a kártyám. Erről még később ejtek pár szót. Azt tervezem amúgy, hogy neten fogom tartani a kapcsolatot az itthoniakkal, mert a facebook ingyen van - bár az még nem biztos, hogy külföldről is. Szóval a holnapi programom hazafelé az lesz, hogy bemegyek a T-mobile-hoz egy gyorstalpalóra, hogy mi hogy működik. 
Elvileg van 2000Ft-os netcsomag, ami mondjuk soknak tűnik, de ha azt nézzük hogy neten igaziból akármit meg tudok nézni, és akárhol tudok üzenni az itthoniaknak, így valszeg az lesz. Mert ha most telefonálok, akkor az még több, mint az sms. Így meg azért szabadabb a kezem. Főleg hogy egyelőre úgy tűnik, hogy nem hoznak a népek laptopot, szóval a net elérés is kétséges - már ha csak abból indulunk ki, hogy a fejlettebb Olaszországban is gond volt a nettel, akkor itt nem tudom, mire számítsak.

A lényeg, hogy ma még pihenés és szervezés, holnap pedig megindul az intézkedés is. 
Este még jön Niki, mármint holnap. Este 11 kor pedig indulás lesz.

Mamától ma még kaptam szeretet csomagot. Van benne minden földi jó. Süti, sós ropogtatnivaló, szendvicsbe való. Talán nem halunk éhen. A költőpénzt 10 e forintban állapítottuk meg. De nem akarom mindet elkölteni, inkább visszahoznék belőle. De majd meglátjuk.

Szerző: weinie4

3 komment

Címkék: suli bymyself

süti beállítások módosítása