Import Impró

2010.01.03. 22:45

Bojek említett pár napja, hogy lesz előadásuk. Igaziból nem tudtam, hogy mi is ez. Csak azt tudtam, hogy ez ilyen színkör, előadnak, próbálnak, és hogy van ilyen és jó.
Nem nagyon tudom szavakba önteni, hogy mit éreztem előtte. Igaziból kicsit tartottam tőle mikor ajánlotta, mert féltem, hogy talán olyan lesz ami nekem túl elvont (performance művészet), vagy túl komoly, és majd csak üveges szem, derűs mosoly effektus lesz a vége, de nagyon pozitívan csalódtam.
A dolog lényege, hogy van egy összeszokott banda, és nincs semmi kötöttség, kicsit úgy kell elképzelni, mint a stand up comedyt, jobb példát nem tudok.
Vannak az alap próbák, ahol gyakorolnak, gondolom főleg improvizálást, és témákat, de az előadás érdekesebb volt (ja mert ugye véletlen a  próbára is befutottam..)
Mikor már megtelt a nézőtér és rendeződött mindenki, akkor mondták is el, hogy hogy fog kinézni ez a dolog. A lényeg az hogy itt a nézők szabják meg hogy mit akarnak látni. Kiválasztanak pár szereplőt, helyszínt, kapcsolatot (ki kinek a kije) és már indul is a dolog. Persze előadás közben is lehet jelentkezni (bekiabálni), hogy mit látnál így a helyzetek elég komikusak lenni. (Üzbég paraszt felesége ebédet hoz a férjének, aki közbe puskával öli a bosnyákokat, de közbe a juhokra figyel, mert pásztor, a nőről meg kiderül, hogy az üzbégek beépített robot kéme - ezt a jelentkezők rakták össze, ez lett a végkifejlet, közös visszaszámlálás után kezdődik a szín.)
Nabazmeg! És akkor ezt add elő. Úgy se kellék, se semmi, csak max egy szék a színpadon és az improvizáció. A színészek zseniálisak, az alkalmazkodóképesség felülmúlhatatlan, és a jelenetkombinációk pedig egész egyszerűen nagyon szórakoztatóak.
Volt egy kis belépő, de nagggggggyon megérte az árát. (500ft) Ebből egy két órás előadásra futotta, ami szerintem azért elég jó. Nagyon ötletesnek/szórakoztatónak találtam, hogy a közönséget is bevonják az  egészbe, így te magad formálod a látványt.
Több játékot adtak elő. Mindegyik pár perces volt, így a helyszínek, szituációk még színesebben váltották egymást.
Volt egy olyan téma hogy: zenés orvosi animációs film 3 szereplővel. Képzeld el hogy Mickey egér a sebész, feltűnik Dagobert bácsi és füles farka is a történetben.
Nagyon jól szórakoztam, és bármikor máskor szívesen megyek majd. Elvileg lesz januárban előadásuk, talán nem is egy. A mostani  a Vendelin kávézóban volt. A révaival szemben, a kontúr papír és a lipóti között ha minden igaz, a volt Alibi bár helyén. Maga a hely nagyon hangulatos. Nyugis, könyvek a polcokon, baráti légkör (a csapos srác kb mindenkit a nevén szólít). Van darts, csocsó. Az árak is szimpatikusak.
Az előadások valszeg itt lesznek továbbra is, vagy a Radó Klubban, esetleg a Rómerben.
Még egyszer köszönöm Bojek, nagyon jó volt. felejthetetlen élmény.
9:30 ra kellett volna hazaérnem (nem gondoltam hogy több órás lesz, de annyira jó volt, hogy csak a legvégén jöttem el, 10:10 kor.
Andit már megfertőztem, szal legközelebb jön a support team is velem.
Ha lesz pontos időpont, helyszín, infó, akkor első dolgom lesz kirakni ide is.

-update- Van már facebookon is. - frissítés alatt, szal sok még nincs rajt, de már van :D

Robot kolibri 420M Ftból?

2010.01.03. 21:45

Itt a cikk, van hozzá kép is, olvasd el és gyere vissza.

Tök jó dolognak tartottam egészen addig, míg a  végére nem értem a cikknek. 420M bazmeg! Aztán mi ez? 4 darab sütőpapír, egy drót testnek (inkább üvegszál) egy elektronika, meg egy kis akksi. Nem hiszem el hogy ez 420M.
A fejlesztés az meg mi lehetett? A prof meg a 20 diákja bent ül egy teremben, és kísérletezik, hogy a 0,5 grammos vagy a 0,4 grammos aksi legyen rajta. A diákok nem hiszem hogy sokat látnak ebből a pénzből, a prof max 1-2 milliót. De azt is majd csak a szabadalom után.
Tényleg nem értem, hogy mire ment el ennyi pénz, de komolyan mondom, aki ad nekem 300M az kap ugyan ilyet kamerástól.

Háttérnek se rossz...

2010.01.03. 21:42

Super Mario Real

2010.01.03. 13:42

Képek csak úgy gondolkozni

2010.01.03. 13:07


Szerző: weinie4

3 komment

Címkék: tumblr strona

Regina Spektor - Hero

2010.01.03. 12:47

Extra virgin

2010.01.03. 12:41

Szerző: weinie4

Szólj hozzá!

Címkék: olive oil

GyiK :: Sanax

2010.01.03. 12:03

FAIL! :: Hal

2010.01.03. 11:58

Szerző: weinie4

Szólj hozzá!

Címkék: hal fail

Enzo küldött még tegnap este egy linket, ami tele van mindenféle fincsasággal, gondoltam ezt kirakom ide is, hogy tudjátok mi merre hány lépés. Amúgy voltam már ezen a blogon, nem nagyon nézegettem akkor.
Na de jöjjön a lényeg. Megbukóban a tudósok? Lelepleződni látszik a dolog? Tovább után folytatódik.

Mi, a környezettudatos emberek évek óta növekvő aggodalommal figyeljük a riasztó híradásokat az un. globális felmelegedésről. Egyre sűrűbben érkeztek a jelentések a légkör növekvő széndioxid-tartalmáról, a jégsapkák olvadásáról, a várható környezeti katasztrófákról. Aztán jött Al Gore filmje, a „Kellemetlen Igazság”, ami annyira hitelesen mutatta be egy ember küzdelmét, aki elbukott az (elcsalt?) elnökválasztáson, de felállt a kudarc után és most hihetetlen kitartással küzd a Földért és a környezetünkért. Mi is egyre inkább éreztük, hogy tennünk kell valamit, s közben hitetlenkedve szemléltük azokat, akik tagadták ezt a felmelegedést és nem értettük, hogy pl. az USA miért nem írta alá a Kyotói Egyezményt, ami a széndioxid kibocsájtást szabályozná az egész világon. Csúnya Egyesült Államok, tudjuk, hogy ő felelős a világon a CO2 kibocsájtás kb. 20%-áért, miközben a Föld lakoságának mindössze 4,5%-a él at országban. Persze, hiszen akkor korlátoznia kellene az iparát, ami visszavetné a gazdasági növekedéstét! Csúnya, csúnya Egyesült Államok!

Aztán elkezdtek jönni a hírek, hogy valami „baj van” a globális felmelegedéssel. Hogy vannak ennek ellentmondó adatok, lehülésre mutató tények, amit természetesen azonnal hiteltellennek minősítettek a klímaváltozás kutatásával megbízott főbb kutatóintézetek. S közben a háttérben gőzerővel folyt az „emberiséget megmentő” globális széndioxid-adó bevezetése, mely az ENSZ égisze alatt minden olyan ipari és polgári tevékenységet, mely széndioxid képződésével járna, egy plusz adóvall sújtana. Ennek beszedésére egy globális Világbank lenne megbízva, s bizony ezt az adót köteles lenne mindenki fizetni, mindenhol az egész világon. Felszínre kerültek olyan elképzelések is, hogy maga a túlnépesedés felelős a globális felmelegedésért, mert mi, emberek, olyan sokat lélegzünk és ezáltal oly sok széndioxidot bocsájtunk ki, hogy mi magunk okozzuk a globális felmelegedést...

Úristen! Akkor tényleg meg kell ölnünk magunk közül majd hatmilliárd embert, mint ahogy a Georgia Kövek-en meg van írva, hogy elkerüljük gyönyörű földünk lángra lobbanását?

Tovább is van - a cikk a "hivatalos" oldalon folytatódik

Még egyszer köszi Enzo

süti beállítások módosítása