A napoban jött ki az új bétája mindenki kedvenc IM programjának. Megdöbbentő módon a Microsoft nem egy újabb ráncfelvarrást csinált rajta, mint szokott - menő gombokkal, meg áttetsző és változtatható designal - hanem egy teljesen átfogó designnal akar betörni a piacra.

A legújabb dolog az MSN-ben, hogy most már integrálva vannak a különböző közöséggi oldalak is, amit egy spéci gombra kattintva láthatunk is rögtön.
A baj csak ott kezdődik, hogy kurvára semmit nem ér az egész, mivel az MSN-es updateket is befűzi a sorba és egy apró via Facebook feliraton kívül nem látszik, hogy ez most honnan jött. Az meg egészen más kérdés, hogy a facebookos live update feed perceket késik és csomó mindent meg sem jelenít.
A mindenki által kedvelt Facebook Like gomb pedig nem is látszik sehol. Hát micsoda dolog ez? Milyen Facebook alkalmazás az, amiben még lájkolni sem lehet - sőt még "tetszik"-elni sem.

Azt hiszem mindenki megnyugodna, ha csak ennyi lenne a probléma. A baj igaziból az, hogy hirtelen nagyot akartak alakítani és nem jött össze a dolog, mert mindent megváltoztattak, amit eddig megszokott a nép.
Eddig pl nem kellett azon filóznom, hogy az MSN zabálja  a memóriát. Most már kell. 160Mb memót simán elzabál ha nincs megnyitva semmilyen chat.

A partnerlista immáron kéthasábos, ami azért nagyszerű mert egyszerre két sort kell böngészned ahhoz, hogy megtalálj valakit. Nem mellesleg megjegyezném, hogy így értelmét veszti a személyes üzenet, mert annak meg csak a fele látszik - pont emiatt.
Azt hiszem hogy itt kell megjegyeznem azt is, hogy tök jó, hogy MSN-en látom az összes Facebook ismerősöm, de kurva zavaró, hogy az ismerőseim között görgetnem kell 200 ismerőst..

Az utolsó amiről msot szótejtek, az az emoticonok lesznek. Mindenki jól ismeri az msn smileikat, szeretjük is őket. Erre nem lecserélték? Most vannak ilyen "menő" animált ikonok, amik persze elég gyerekessen néznek ki - és ami a legnagyobb baj velük, az az hogy mozognak. 

Természetesen a Microsoft megörvendeztetett bennünket egy sor más programmal is, amik azért jók, hogy minden téren tudjunk baszakodni ilyenekkel. A live gallery egész egyszerűen nem nyitja meg a képeket - sima jpg - mert hibaüzenetet dob.. A live mail meg sok tekintetben összekutyult és nem lehet rajta kiigazodni.

Aki mégis letöltené a packot hogy haladjon a korral, az itt megteheti - egyelőre csak angolul.

De nem ajánlom!

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr242135212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bizsergefa 2010.07.07. 13:57:32

az msn legyen msn és ne faszbúk, ha faszbúkolni akarok akkor faszbúkot nyitok.. kezd kicsit a faszom kilenni hogy minden szarba közösségi taknyot kell bebaszni..

weinie4 · http://weinie4.blog.hu 2010.07.07. 21:45:23

nekem is. Mostanában ez a trend, hogy mindent egy helyen, de sajnos akármilyen jók is az elképzelések ezt nagyon nehéz megvalósítani.
A két jóból meg rendszerint egy szar lesz.
Az msn-be integrált facebook is annyi, hogy linkeket tesz bele, ergó semmit nem tudsz az mns ablkaba facebookolni. Megnyitja egy lapon a böngészőben.. kATTINTÁSONKÉNT ÚJ BÖNGÉSZŐ ABLAK!!! Ennyi erővel a sima online facebookot is tudnám használni..

topic#2: a kurva msn-be nem lehet beállítani nevet. NEM LEHET! Az online profilnevet rakja be - már akinek van (kurva soknak nincs) - vagy a mailcímet jeleniti meg.
Így akinek nincs online hotmail profilja, azt ismerd fel a mailcime alapján.. 200 ember.. szerinted?

MagicalCritical · http://sellbuypokerstars.com 2010.07.21. 23:29:23

Igen, azt képzeld el, hogy majdan akkor anno nem lehetett régebbi verzióval felmenni, mert kierőszakolta belőled a legfrissebb verziót. Kívánom, hogy ez is legyen így :)

Ha minőséget akarsz: Miranda IM.
Csak azt a beépülőt telepíted amit szeretnél, például már a nagyon alapnak számító felugró ablak plugin-t is telepíteni kell, vagy a füles beszélgetést. Iszonyatosan testre lehet szabni (annak ellenére, hogy első indításra kissé nevetségesen fapados)

weinie4 · http://weinie4.blog.hu 2010.07.21. 23:38:57

igen ettől én is félek, hogy lesz majd ilyen, hogy nem lehet régivel, mert tényleg volt már rá példa..
remélem, hogy a fiúk addig alakítanak valamit rajta mind stabilitás, mind működés szinten.
Mirandáról még nem hallottam, de ezek szerint megér egy próbát, mert az új live pack nagyon gáz lett - szerintem.
Most a régi üzemel - kitűnően - de amint kötelező lesz az új miranda lesz az új barátnőm úgy érzem.. - vagy még előbb
süti beállítások módosítása