USA against HIV

2009.11.01. 21:40

Amerika megnyílik a HIV-fertőzötteknek

Huszonkét év után feloldják a HIV-fertőzöttek beutazását tiltó rendeletet, jelentette be Barack Obama. Az intézkedéstől a fertőzés terjedésének lassulását is várják, írja a bbc.co.uk
Feloldják Amerikában a HIV-fertőzöttek beutazását 22 éve tiltó rendeletet, jelentette be pénteken Barack Obama. "Ha elsők szeretnénk lenni az AIDS elleni küzdelemben, akkor meg kell tennünk ezt a lépést." – idézi az amerikai elnököt a bbc.co.uk.
Az intézkedést akkor jelentette be az elnök, amikor pénteken aláírta a Ryan White Act finanszírozásának kiterjesztését. A Ryan White Act körülbelül ötszázezer alacsonyjövedelmű fertőzöttnek segít a kezelése finanszírozásában. A törvényt egy tizenhároméves fiúról nevezték el, aki vérátömlesztés során kapta el a betegséget.
"A fertőzöttek beutazását tiltó rendelet bevezetését huszonkét évvel ezelőtt sokkal inkább a félelem, mint a tények motiválták. Remélem az intézkedés egyben segít abban is, hogy véget vessen annak a megbélyegzettség-érzésnek, ami megakadályozza az embereket abban, hogy szűrésre járjanak, hogy szembenézzenek a fertőzéssel, ha már elkapták, és amely egyben a betegség terjedését is felgyorsította." - mondta az elnök.
Az George W. Bush már kezdeményezte a rendelet feloldását, de az egészségügyi tárca megvétózta, így a rendelet a mai napig érvényben van. A javaslatot az Obama-kormány hétfőn véglegesíti, és várhatóan a jövő év legelején lép életbe.

Nem értem igaziból, hogy akkor ez most miért is jó amcsi kollégáknak. Jó értem én hogy fejleszteni akarnak, de nyilván ez azért ott is terjedni fog. Ez most nem olyan, hogy ha beviszel egy kis drogot, akkor ejnye bejnye, kis börtön, hanem ha ez elkezd terjedni, akkor itt tudnak mit csinálni már. Nem lehet azt, hogy akkor aki fertőzött, az mégiscsak menjen vissza ahonnan jött. Nyilván egy nemzetnek ilyenekkel is meg kell küzdeni, csak azért szerintem ez egy szűrő volt. És lehet, hogy egy újabb melegágya lesz az USA a fertőzésnek. De én nem értek hozzá, mondjátok meg ti :)

via index.hu

Halloween

2009.11.01. 16:36

Nem erősségem ez a halloween dolog, főleg, hogy itthon még nem menő, de akinek meg bejön, annak találtam egy kis elfoglaltságot. Ötletes. A gyerekkoromat idézi, mikor ilyenekből csináltam egy csomót. A tovább után nyomtatható pdf verzió a forrásoldal linkjében.

MindFuck :: Amazing horse

2009.11.01. 16:28

Volt aki már látta, és biztosan volt, aki még nem, hát most itt az ideje pótolni. Aki pedig látta, az írjon sok sok kommentet, hogy meggyőzze a többieket arról, hogy micsoda fasza szám ez :)
Tovább után dalszöveg.

Meki poszt #2

2009.11.01. 16:08

Megrohanták a McDonald'sokat Izlandon

2009.11.01. 11:05 - Független Hírügynökség

Kígyózó sorok és forgalmi káosz kísérte Izlandon a McDonald's éttermek utolsó munkanapját. A háromszázezer lakosú szigetország három amerikai gyorséttermének bezárását hétfőn jelentette be a hálózat helyi vezetője, aki a pénzügyi válsággal indokolta a döntést.

Az utolsó nyitvatartási napra az éttermeknek kisegítő személyzetet kellett felvenniük, a szigetlakók ugyanis hosszú sorokban vártak az utolsó menükre. Legalább húsz percbe került, mire a vevő megkapott egy hamburgert, míg az úgynevezett drive-in ablakok előtt valódi forgalmi dugók alakultak ki a vacsorára várakozó autósok miatt.

Izlandról tizenhat év után vonul ki a McDonald's, és ezzel a szigetország egyike lesz annak a kevés nyugati államnak, ahol a vevők nem ehetnek többé Mc-menüket. A három étterem fenntartása eddig sem volt olcsó, mert az elszigetelt országba Németországból hozták az alapanyagokat. Az izlandi korona gyengülésével azonban a költségek kétszeresére nőttek, indokolta a bezárást Jon Gardar Ogmundsson. a gyorsétterem hálózat helyi vezetője. Ogmunddson most azt tervezi, hogy üzleteit átnevezi és ott olcsóbb, izlandi alapanyagokat felhasználó vendéglátóhelyeket hoz létre.

Azért fura lehet meki nélkül élni. Én nem járok oda naponta, de havonta, vagy kéthavonta eszek azért egy sajtburit. Ez valahogyan olyan alapfeltétele az életnek, hogy egy városban legyen meki. Ez olyan mint a mozi  és  a popcorn.
Ez mondjuk még úgy lenne drasztikusabb, ha pl burger king se lenne. Jó a kettő nem ugyan az, de mégis elég hasonló. Arról mondjuk nem tudok, hogy egyáltalán van e burger king egy 300e fős városban, aki akar keressen utána.
Szóval izlandon, most már bigmacet se eszünk.

Temetőlátogatás

2009.11.01. 12:14

Tegnap megvolt a nagy temetőlátogatás is. Mi nem nagyon járunk temetőbe, főleg azért meg egy rokonunk sincs Győrben eltemetve, így kicsit körülményesebb a dolog.
Minden évben elhatározzuk, hogy nem kelünk korán, majd 9-10 felé mert úgyis ráérünk, de azért megint sikerült 7:30 as vonattal menni, ami meg ugye azt vonja maga után, hogy 6 kor kelni kell.
Voltunk temetőbe, voltunk rokonoknál, ebédeltünk Márti néninél (apu nagynénje), ettünk sütit, megtettük a kötelező tiszteletköröket, és persze mindegyik helyen egy felessel indítottunk, mert ugye nem sűrűn járunk ott és hát ez “egy különleges alkalom”, szóval a különböző bolti és házi förmedvényeket ittuk. Tescos Brandy.. Cinky tudna róla mesélni..
Aztán meg a vonatozás. Unalmas na. Vagy alszol vagy mp3. Vagy ezeknek akármilyen kombója.
Ma meg Öttevényen voltunk temetőbe, mert a papa meg ott van eltemetve. Az egyetlen gond az volt, hogy 1 órát kellett visszafelé várni a buszra és hiába kurva menő a Zarás tornacipőm, attól a talpa még nem vastag és az óra vége felé már éreztem hogy hideg van. Mondjuk apu tegnap mondta, hogy ha megkapja a fizuját, akkor veszünk nekem valami “normális” cipőt. Tökre meglepődtem, hogy ő mondta, és nem én szóltam.
Szóval lesz cipőm is. Már csak egy farmert kéne vennem. Ja meg bőrszíjat az új órámhoz. Kurva menő lesz.
Na megyek pihizek egyet.

Párna csata

2009.11.01. 11:52

Eyecandy :: 538

2009.11.01. 11:47

Mr Scruff - Kalimba

2009.10.30. 20:37

No alkohol

2009.10.30. 19:16

Az alkohol durvább, mint az ecstasy

Az alkohol és a cigaretta veszélyesebb, mint a kannabisz, az LSD vagy az ecstasy, közölte a brit kormány vezető drogügyi tanácsadója.

David Nutt, a londoni Imperial College professzora egy új drogosztályozási rendszert javasol, amely összehasonlíthatóvá tenné az emberek számára a legális és illegális szerek ártalmait. Ebben a besorolási listában a heroin, a kokain, a barbiturátok és a metadon után az ötödik helyre kerülne az alkohol.

A dohány a 9., a marihuána a 11., az LSD a 14., az ecstasy pedig 18. helyen áll ezen a listán. Az új besorolás a fizikai ártalmon, a függőség kialakulásának veszélyén, valamint a lehetséges társadalmi káron alapul.

"Senki nem állítja, hogy a drogok ártalmatlanok. A kritikus kérdés azonban a mérték" - véli Nutt. A tanácsadó szerint el kellene fogadni, hogy a fiatalok szeretnek kísérletezni drogokkal és egyéb, potenciálisan ártalmas tevékenységekkel, ezért életük ezen szakaszában inkább a károktól kellene megvédeni őket, mint ijesztgetni.

Nutt bírálta a kormány januári döntését, amellyel a marihuánát az alacsonyabb C osztályból - melyben a nyugtatók és fájdalomcsillapítók egy része van - a veszélyesebb szereket, például az amfetaminokat tartalmazó B osztályba sorolta át. A döntéssel a közvetítőkre maximálisan kiszabható börtönbüntetés 14 évre, a fogyasztókra kiróható 5 évre emelkedett. Nutt szerint ez a drogpolitika eltorzítja és leértékeli a kutatási eredményeket, amelyek azt mutatják, hogy bár a marihuána ártalmas, nem vezet olyan alapvető egészségügyi problémákhoz, mint a dohányzáshoz köthető a tüdőrák.

via index

A cikket Enzo küldte mailben, itt is köszönöm neki. Nagyon érdekes, és ahogy az már lenni szokott, bosszantó is. Olvassátok el, megéri.

Ingyen házat minden magyar fiatalnak!

Ötvenmillió forintot nyert a Somogy megyei Zákány a szociális tárca pályázatán arra, hogy felszámolja a község romatelepét. A tervek szerint öt házat vennének a faluban, ide költöztetnék a zákányi telepen élő négy roma családot.
Forrás: nol.hu

Kedves Bajnai úr!

Mint átlagos magyar fiatal, szeretném tudatni Önnel, hogy nekem is tessék venni egy házat, mert én is rászorulok. Bizony, mert saját erőből csak nagyon sokára lesz saját házam.

Kérem, ne tévessze meg az a dolog, hogy én dolgozom, ezért van jövedelmem. Engem még azon - utólag látva téves - eszmék alapján neveltek, hogy aki nem dolgozik, az ne is egyék. Azonban a fizetésemből nem sokat látok, mert adózás után töredéke sem marad, s az is a megélhetésre elég, hogy házat vegyek belőle, arra nem. Tudom, adott a lehetőség, hogy hitelt vegyek fel, s ötvenéves koromig fizessem a törlesztéseket, de ez egyrészt kockázatos, mert ki garantálja, hogy addig lesz munkám is, illetve miért tenném ezt, mikor másnak a ház ingyen JÁR!?

süti beállítások módosítása