A cikket "Paul Finch" msn üzijében találtam, amit utólag is köszönök neki innen, és hát nagyon érdekes, és persze nagyon elszomorító. A cikk elég hosszú, de adja magát, szóval érdemes végig olvasni.
Egy kis ízelítő, és a folytatásra kattintva ott az egész cikk, ha kiváncsiak vagytok.

Mennyit lopnak el a beruházásokból?

Az Örök Kérdés: Mennyi lehet egy beruházás "valódi" költsége, és mennyi az extraprofit, korrupció és lopás mocskos-sikamlós egyvelege?

Aki izgulós típus, annak előre lelövöm a poént: az utóbbi a ***** sok!

Hogy lehet az, hogy nálunk négyszeres áron építenek hidat, mint Németországban, szintén négyszeres áron építenek metrót, mint Spanyolországban, sokszoros áron autópályát, mint Horvátországban? Vagy következmény nélkül felhúznak egy felesleges völgyhidat?

Hogy lehet az, hogy ha egy önkormányzat áron alul adja az ingatlanjait, ezzel megkárosítva a közvagyont, akkor ügyészségi nyomozás indul, a polgármester meg azóta is előzetesben ül, akkor a másik esetben, ha sokszoros áron valósul meg egy beruházás, akkor legfeljebb egy erőtlen, és semmilyen következményt magában nem hordozó ÁSZ jelentés születik? Miközben ugyanúgy károsodik a "közvagyon", ami jelen esetben a költségvetése?

Persze, a jelenlegi status quo mindenkinek jó, hiszen a világ legcinikusabb dolga belehazudni a választások után, hogy a választási kampány pontosan 386 millió forintba került. És az ÁSZ úgyis mindig mindent rendben is talál ... (A TNS Media Intelligence nevű ügynökség szerint a 2006-os parlamenti választási kampányban összesen 5,5 milliárd forintot költött hirdetésekre az MSZP, a Fidesz, az SZDSZ és az MDF.)

Itt pedig a folytatás..

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr181996478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása