Borravaló

2009.06.09. 15:08

Épp msot jövök egy másik blogról ahol ezt  témát vetették fel és én is kedvet kaptam kivesézni.
Én rendszerint adok borravalót, de inkább csak azért hogy az apró ne húzza  a zsebem. Van aki százalékra adja, pl 10-15% meg ilyesmi, de nem tom, sokan úgy vélik (a vendéglátosok) hogy a borravaló alap dolog, ami nekik jár, és ha az ember nem ad nekik, akkor azt személyes sértésnek veszik, annak ellenére hogy balfaszul szolgált fel, és végig bunkó volt..
Én úgy vagyok vele (most eltekintün az zsebet húzó aprótól) hogy akkor adok, ha meg voltam elégedve a szolgáltatás minőségével. Ha pl xar volt  a kaja, vagy bunkó volt akkor tuti fix hogy nem adok neki (h rohadjon meg!)
De persze van a pofátlanabbik fajtája az eladóknak/vendéglátóknak, amelyik azt csinálja, hogy "jaj, nem tudok visszadni". Na ettől agyfaszt kapok, de komolyan.. És ez most az én bajom..? Old meg! Nagylány vagy már!
Nyilván ez is ember és hangulat függő, nem beszélve a szituácioról, de engem néha bosszant ha pofátlanul kérnek, vagy ha bunkók ha nem adok. Én úgy érzem nem kötelességem...

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr311996459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerely 2009.06.09. 19:29:29

meg akarják adóztatni... bizonyíccsák be hogy adtam... a problémával meg egyetértek.. van mégegy kifinomult technika.. (alkalmaztam már :D ) amikor vissza kék aggyon jósokáig turkál mintha sok lenne az apraja.. és akkor jó haggyad és már tiplizik is.. talán nem olyan pofátlan mint a nemtudok visszaadni... vagyis.. afasztnem... csak itt nembeszél

weinie4 · http://weinie4.extra.hu 2009.06.09. 19:33:55

"aggyá borravalót te kutya fattya!" :D

Jumanji · http://well,well.. 2009.06.10. 00:24:24

"mennyit is kell visszaadnom..?" ^^
süti beállítások módosítása