Conchita Wurst 82.0

2014.05.13. 21:27

Az utóbbi napok nagyrésze azzal ment el, hogy a kedves előadóművészt így vagy úgy de kritizálja mindenki. Köztük természetesen én is, éppen ezzel a bejegyzéssel. A mai nap folyamán miközben egy jó kávét ittunk a kínos csendet sikerült megtörnünk egy még kínosabb beszélgetéssel.

A kiindulási pont, hogy most akkor szeretni kell az ilyen embereket, vagy nem. Nem sarkítanám le a szakállas nőkre a témát, inkább általánosságban fogalmaznék meg gondolatokat a társadalom által másnak vélt személyekről - legyen az homoszexuális, biszxuális, punk, rocker, popper, vagy épp rapper vagy tetovált, stb..

Szerintem a társadalom alapvetően kezd átesni a ló túloldalára, ezzel a nagy mindent elfogadással. Alapvetően semmi bajom a különc emberekkel, de ma már ha nem imádod a homoszexuálisokat, akkor büdös mocskos homofób vagy. Ha nem szereted a feketéket/sárgákat/barnákat akkor meg mocskos rohadt rasszista. 
Kicsit visszatérve az alapokhoz: a nagy elfogadás közbe észre sem vettük, hogy az origója az arányoknak elcsúszott és most már az is teljesen normális ha egy szakállas nő megkérdőjelezhető előadással megnyer egy nemzetközi tehetségkutatót. Persze nem lehet se jó se rosszat mondani, mert ha rosszat mondasz, akkor biztos azért mert egy mocskos homofób előítéletes köcsög vagy - pedig szegény Conchita csak egy jóravaló hétköznapi szakállas nő. Érzed Te is, hogy hol a baj..

10306737_416471315134763_4292429630565119875_n.jpg

A szakállas nő témakör több szempontból érdekes. A munkahelyen, a barátok előtt vagy épp a kocsmában azt mondod, hogy igen, persze, egy jó szakállas nő sose rossz, aztán mikor meg hazaérsz, akkor meg azt mondod az asszonynak, hogy "már megint valami degenerált nyerte meg ezt a cirkuszt".
Kettős mérce.

A további kérdések ott merülnek fel (Rocky barátom gondolatai), hogy mit érezhetnek a gyerekek, akik a tévé előtt ülnek és azt látjuk, hogy az anyukhoz hasonló megjelenéssel, de az apjuk szőrővél énekel egy nő? férfi?
Milyen világképe van így a gyereknek?! A mikulás hozza az ajándékot, de nagy füle is van és közbe tojásokat szarik.

Alapesetben nem kívánok elítélni semmilyen identitású embert, de ne mondjuk azt, hogy ez normális.

Másik alap kérdés, hogy ilyen megjelenések és "kompetenciák" - már ha a szakáll az - mellett mit tud felmutatni egy átlagos előadóművész?
A recept egyébként nem újdonság. Rúzsa Magdi a mezítlábas húzással akart nagyon egyedien művészi és letisztult lenni, ByeAlex meg a sapka-szakáll kombóval akart nagyon hipszteresen művészies lenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr986160672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása